Shorttrack Thialf

Wedstrijdinfo

Leden van Shorttrackclub Thialf kunnen meedoen aan verschillende soorten wedstrijden. Informatie over deze wedstrijden is te vinden via www.shorttrackonline.info en www.knsb.nl. Onze wedstrijdsecretaris stuurt ook mails rond met wedstrijdinformatie. Opgave gebeurt ook bij de wedstrijdsecretaris. Voor de regio en de KNSB-cup heb je een helmcap met wedstrijdnummer nodig. Ook dit loopt via de wedstrijdsecretaris. Deelnemers moeten zich uiterlijk een half uur voor aanvang van de wedstrijd bij de wedstrijdleiding present melden.
     

Er zijn verschillende soorten wedstrijden:

Clubwedstrijden staan open voor alle leden van de club, inclusief de jeugdschaatsers. We houden deze meestal op het middenterrein gedurende een trainingsavond. Bij elke clubwedstrijd zijn helpende ouders welkom!
Regiowedstrijden staan open voor alle rijders met een licentie. De regiocompetitie vindt voor alle categorieën plaats in de Gewesten Fryslan, Groningen en Oost.
De KNSB-cup is de landelijke competitie voor junioren C en ouder. In het schaatsseizoen zijn er ongeveer zes wedstrijden verspreid door Nederland. De KNSB-cup wordt verreden in divisies waarbij alle rijders en rijdsters door elkaar zijn ingedeeld op basis van hun persoonlijke records op Nederlands ijs. Via de KNSB-cup kun je je plaatsen voor het Nederlands kampioenschap.
  
De Starclass competitie is de west-Europese competitie vanaf D-junioren (novices). Voor deelname geldt een limiet (persoonlijke record). Het eindklassement bepaalt of je mee mag doen aan de Europese finale, waarin dan ook de beste rijders uit de Oost-Europese competitie starten.
 
Losse toernooien en wedstrijden elk shorttrackseizoen zijn er leuke landelijke en internationale wedstrijden waaraan je kunt meedoen. Informatie over deze wedstrijden staat in de zogenaamde announcements die op internet te vinden zijn en door de wedstrijdsecretaris worden rondgemaild.
 
Kampioenschappen e.d. zijn wedstrijden waarvoor je je moet plaatsen. Denk aan het NK, EK en WK en aan de Worldcups en bijvoorbeeld de Invitationcup.

 
Het bestuur en de trainers van Shorttrackclub Thialf wensen alle rijders veel plezier en succes bij de verschillende wedstrijden!


       

Wedstrijden zijn alleen mogelijk dankzij juryleden en andere vrijwilligers. Ook een helpende hand bieden of (vervolg) jurycursus volgen? Graag! Neem contact op met het bestuur!

Sponsor
Trainingstijden Trainingstijden seizoen 2018-2019 :

Maandag

Pupillen & Junioren:
Groep 1 18.30 - 19.30 uur
Om 18.00 uur gezamenlijk inlopen
Groep 2 19.45 - 20.45 uur
Shorttracktraining Thialf

Vrijdag
Shorttracktraining Thialf
Groep 1 17.15 - 18.15 uur
Groep 2 18.30 - 19.30 uur
Groep 3 19.45 - 20.45 uur

Laatste foto
Reken je snelheid uit Vul hier onder de afstand en de tijd in en je weet hoeveel km/h je rijdt.

Afstand : m
Tijd: :.